Als praktijk hechten we veel belang aan onze visie:

Als huisarts volgen we uw levensloop en willen we zorg dragen voor alle facetten van uw welzijn: medisch, psychisch, socio-cultureel en maatschappelijk (to care).

Voor onze medische beslissingen baseren we ons zoveel mogelijk op wetenschappelijk onderbouwde therapieën (evidence based medicine), doch met aandacht voor elk individueel verhaal. Voor u én samen met u komen we tot een juiste behandeling (to cure).

Naast deze ’care’ en ’cure’ klemtonen, houden we ons ook erg bezig met het voorkomen van ziekte en het herstellen of behouden van evenwicht voor lichaam en geest (to prevent). Dit gaat o.a. over kanker-preventieve onderzoeken, rookstop, aanpak van obesitas en sedentariteit (te weinig beweging), aanpassingen in levensritme, preventie van burn-out, …

Je lichaam is de enige plek waar je altijd zal wonen. Draag er goed zorg voor!

De artsen en paramedici van Huisartsen Plus zijn ervan overtuigd dat een goede zelfzorg (zorg voor je geest en lichaam) enorm bijdraagt tot een gelukkig en evenwichtig leven. Vaak is een ziekte een gezond signaal van het lichaam op een verstoring in het evenwicht, van binnen- of van buitenuit. Daarom kijken we steeds naar de ziekte vanuit een breder perspectief en proberen we naast het pure ‘genezen van ziekte’, ook te kijken of er verstoringen in evenwicht zijn, die we kunnen helpen herstellen. Het herstellen van evenwicht kan door medicatie of zelfs door een ingreep, maar vaak gaat een beter evenwicht om aanpassingen in voeding, beweging en ademhaling, levensstijl en levensritme,… De artsen en de paramedici (diëtist, kinesist/relaxatietherapeut, psycholoog,…) zullen u hierbij begeleiden.

‘In huis‘ is een goede communicatie tussen de verschillende zorgverleners evident. Dit draagt bij tot de kwaliteit van zorg en dus tot uw welzijn!
Ook buiten de praktijk besteden we veel aandacht aan een goede communicatie met huisartsen, specialisten en hulpverleners van andere disciplines. Zo kunnen we u steeds naar de juiste zorgverlener doorverwijzen.

Scroll naar boven